GRÜNDNER Vendégház
 SIÓFOK


+36 84 315 073   +36 30 476 3070

GRÜNDNER Vendégház
 SIÓFOK


+36 84 315 073   +36 30 476 3070

Siófok környéke

Látnivalók és kirándulási lehetőségek

Töreki Halastavak természetvédelmi terület
Siófok nyugati határában található. Legfőbb értéke a Cinege patak, valamint a patakra épülő 10 tóból álló 36 hektár területű vízrendszer. 1998-ban készült el a 9000 méteres tanösvény, mely a jellegzetes élőhelyeket mutatja be. A kirándulók egy tavi és egy erdei pihenőhelyen fogyaszthatják el elemózsiájukat.                       Forrás: siofokportal.com


Balatonvilágosi Magaspart
A balatonvilágosi Panoráma kilátóból csodálatos kilátás nyílik a Balatonra.


Tájház Zamárdi


Kőhegy és kilátó, Zamárdi
A várostól délnyugatra emelkedik ez a szép környezetű, kiváló szőlőtermő, csodálatos panorámát nyújtó magaslat, romantikus pincéivel, hétvégi házaival. Nevét feltehetően a talajból kiálló kövekről kaphatta, ezek ugyanis csak itt találhatók, a környező dombokon sehol. A Szamárkőtől kellemes sétával a pincesoron nézelődve feljuthatunk a Kőhegy tetejére (219,8 m), ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Előttünk csillog a Balaton, kitárva minden szépségét, tekintetünket Kenesétől Tihanyon át Badacsony bazalt- koporsójáig hívogatva.
Forrás: zamardi.hu


Balatonendrédi Csipkemúzeum
Egy magánházban áll az a csipkemúzeum, melyet Kájel Endre református tiszteletes gyermekei készítettek édesapjuk, az endrédi csipke meghonosítójának emlékére. A múzeumban több mint két szobára való, 80 féle csipke van tablókra, vitrinbe rejtve. Maga a gyűjtemény Magyarországon egyedülálló. Az itt látható csipkék csaknem egy évszázad termékei, néhány olyan különlegességgel, mint a 600-700-as cérnából készített - amely nem vastagabb az emberi hajnál - vert vagy horgolt darab.
Forrás: siofokportal.com


Kőröshegyi völgyhíd
A Kőröshegyi völgyhíd az M7-es autópálya viaduktja Magyarország leghosszabb hídja. A Balaton déli partjával párhuzamosan fut, a Zamárdi és Balatonszárszó között, Kőröshegy déli szomszédságában. 2007. augusztus 8-án adták át a forgalomnak.
Forrás: wikipedia


Fehérkő vára, Kereki
A vár romjai ma egy emeletmagasságban állnak. A romok ma is a turisták által rendszeresen látogatott történelmi emlékhelyek, közé tartozik, ahonnan szép kilátás nyílik a kőröshegyi Völgyhídra, a festői somogyi dombokra és a Tihany-Szántód rév átkelőre a Balatonon.
Forrás: siofokportal.com

 

Programok


Zamárdi Kalandpark - Zamárdi, Siófoki út
Tel: +36 84 345 143

Balaton Sound - Nemzetközi zenei fesztivál
Minden évben július elején rendezik meg.

Kultkikötő – Balatonföldvári Szabadtéri Színház
2005. óta működik a nyári szezonban.

Cím: 8623 Balatonföldvár, Bajor Gizi sétány 1.
Tel: +36 30 66 55 989